ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ CEASAR ME ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΒΒQ

Από τον Chef Γιώργο Τσελίδη

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ CEASAR ME ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΒΒQ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΦΛ. ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ
1 Κ.Γ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.ΓΛ. ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ
1 ΑΒΓΟ
1 Κ.Γ. WORCESTERSHIRE SAUCE
¼ ΦΛ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Γ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
4 ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ
¼ ΦΛ. CEASAR DRESSING
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ
ΦΕΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κυβάκια, περίπου 1 εκ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου, τα ψίχουλα ψωμιού, την πάστα αντζούγιας και το αβγό, ελαφρώς χτυπημένο. Προσθέτουμε τη Worcestershire sauce, την κρέμα βαλσαμικού ΒΒQ, το τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, πάχους περίπου 1,5 εκ. τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 12-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά, για να γίνουν ζουμερά και να μη στεγνώσουν, τα ψήνουμε στο γκριλ για 6-7 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βάζουμε πάνω σε κάθε πίτα τα φύλλα μαρουλιού, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ένα μπιφτέκι και περιχύνουμε με λίγο από το Caesar dressing. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού BBQ και σερβίρουμε με φέτες ντομάτας.