ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Κίμωνα Λιάκη
Ημερομηνία Προβολής: 07/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
- 20 γρ. κουκουνάρι
- 150 γρ. μαστέλο Χίου
- 50 γρ. ξερό κρεμμύδι
- 20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- 40 γρ. ψιλό πλιγούρι
- ½ ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών Knorr “Σπιτικός”
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό και φρέσκο. Ρίχνουμε κουκουνάρι και ψιλό πλιγούρι και τα αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε 250 ml ζωμό λαχανικών. Περιμένουμε να δέσει το μείγμα και κλείνουμε την φωτιά. Ρίχνουμε το μαστέλο, κομμένο σε κυβάκια και ψιλοκομμένο μαιντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε το αλάτι, γιατί έχουμε βάλει ήδη αλμυρό τυρί. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές, όχι τελειώς, ίσα ίσα για να βγάλουμε από μέσα την καρδιά. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας στα 3/4 της πιπεριάς και δεν πιέζουμε με το κουτάλι προς τα κάτω τη γέμιση. Το πλιγούρι θα τραβήξει τα υγρά της πιπεριάς και θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με τον υπόλοιπο ζωμό. Ψήνουμε, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τρώγονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.