
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
320 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI LIGHT ΣΕ ΦΕΤΕΣ (ΠΑΧΟΥΣ 1,5 ΕΚ.)
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
150 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
200 ML ΝΕΡΟ
1 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
60 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΦΥΛΛΑ ΣΑΛΑΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό, ζεματάμε τα φύλλα του δυόσμου, για 10 δευτερόλεπτα, και μετά τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί τους, αλάτι, πιπέρι το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το μέλι και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός.
Πανάρουμε τις φέτες havarti πρώτα με το αλεύρι, μετά το περνάμε από τον χυλό, στη συνέχεια το τηγανίζουμε με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι την καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε τις βανίλιες.
Σερβίρουμε τις φέτες havarti με τον πουρέ δυόσμου και τις καραμελωμένες βανίλιες και γαρνίρουμε με φύλλα σαλάτας.