ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
250 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
1 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΤΡΙΑ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
100 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ FERRANO IFANTIS
500 ΓΡ. MΠOYKETAKIA ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ANΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
1 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ:
½ LT ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
3 K.Σ. ΤΑΧΙΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια με το νερό και το ζωμό των λαχανικών και αφού πάρουν μια βράση τα ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και τα αφήνουμε, για περίπου μία ώρα να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό τους.
Στη συνέχεια, ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, το μπέικον γαλοπούλας, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Για τη σάλτσα ταχίνι:
Βάζουμε στο μούλτι τον ζωμό από τα ρεβίθια, το ταχίνι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στα βρασμένα ρεβίθια τα μπουκετάκια μπρόκολου, τη σάλτσα ταχίνι, το μπέικον γαλοπούλας, κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ρεβίθια σαλάτα, με το μπρόκολο και το μπέικον γαλοπούλας. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον ανθό αλατιού, την καπνιστή πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού.