ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Ρενάτο Μέκολι
Ημερομηνία Προβολής: 18/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. πατάτες
- 5 μεγάλες καραβίδες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κρεμμύδια στιφάδου
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ πιπεριά πράσινη
- 3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- ½ κ. χοντρό αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα εσπεριδοειδών:
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1 μανταρίνι
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 5 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο με χοντρό αλάτι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μια ώρα. Στίβουμε τα εσπεριδοειδή. Αναμιγνύουμε τον χυμό με φύλλα βασιλικού. Το αφήνουμε μια ώρα για να δέσουν οι γεύσεις. Μετά από μια ώρα βγάζουμε τα φύλλα βασιλικού από τον χυμό και ρίχνουμε τον χυμό στο μπλέντερ. Προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε καλά, για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες από το αλάτι, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Χρησιμοποιούμε πριονωτό μαχαίρι, για να μην κολλήσουν πάνω του οι πατάτες και διαλυθούν. Ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον ψιλοκομμένο μαιντανό και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε φετούλες. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο ξύδι και περιμένουμε 5 λεπτά να το ρουφήξουν οι πατάτες.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις καραβίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τις καραβίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Δεν τις μαγειρεύουμε περισσότερο, γιατί θα σκληρύνουν.
Περιχύνουμε τις πατάτες με ένα φλιτζάνι σάλτσα εσπεριδοειδών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σοταρισμένες καραβίδες. Έτοιμη η πατατοσαλάτα και σερβίρεται ζεστή!