ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΓΚΡΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δήμο Κουρογιάννη

Ημερομηνία προβολής 25/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο

Για τη μαρινάδα:

  • 80 γρ. λέμονγκρας 
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 5 γρ. τζίντζερ
  • 50 γρ. νερό
  • 1½ κ.σ. fish sauce
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Πιπέρι 

Για τη σαλάτα:

  • 5 φύλλα μαρουλιού
  • 5 ντοματίνια 
  • ½ ραντίτσιο 
  • ½ αγγούρι 
  • ½ κρεμμύδι 
  • 4 κ.σ. sweet chili sauce

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το λέμονγκρας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη fish sauce, το τζίντζερ, νερό και χτυπάμε. Αδειάζουμε τη σος που φτιάξαμε σε ένα μπολ και βάζουμε το κοτόπουλο μέσα να μαριναριστεί. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 ώρες και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή σχάρα.
Κόβουμε το μαρούλι και το ραντίτσιο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αγγούρι κομμένο σε μπαστουνάκια, καλό είναι να αφαιρέσουμε τα σπόρια. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με sweet chili sauce και ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας. Σερβίρουμε βάζοντας τα φύλλα ραντίτσιο στο πιάτο σαν φωλιά, από πάνω βάζουμε τη σαλάτα μας και στο τέλος τοποθετούμε το κοτόπουλο σε φέτες.