ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΡΙΖΑΚΙ – ΜΕΖΕΔΑΚΙ & ΕΛΙΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Βιομηχανικό Chef Γιώργο Γαβριά

Hμέρα προβολής 13/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ

  • 330 γρ. παριζάκι Ifantis

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. φέτα
  • 10 ελιές θρούμπες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Πιπέρι

Για την ελιοσαλάτα:

  • 1 φλ. πάστα μαύρης ελιάς
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • ½ σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 2 φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  •  6 φρυγανισμένα ψωμάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα τυριού:
Λιώνουμε τη φέτα με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Για το γεμιστό παριζάκι:
Ανοίγουμε κατά μήκος το παριζάκι με τον απoπυρηνωτή.
Γεμίζουμε το παριζάκι με την κρέμα φέτας, το τυλίγουμε σε διάφανη μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την ελιοσαλάτα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και την κάππαρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ την πάστα ελιάς, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, την κάππαρη, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα:

Σερβίρουμε το γεμιστό παριζάκι, κομμένο σε φέτες και τα φρυγανισμένα ψωμάκια αλειμμένα με την ελιοσαλάτα.