ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
8 ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΤΟΥ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ABΓΩΝ
300 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
50 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI ΤΡΙΜΜΕΝΟ
½ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθακια, τα τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουμε.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σωτάρουμε το τριμμένο κολοκύθι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπλέ τυρί Δανίας, την τριμμένη mozzarella, το havarti κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με ένα σύρμα τους κρόκους αβγών με την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το σωταρισμένο κολοκύθι και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε οκτώ φύλλα, εναλλάξ, βουτυρώνοντάς τα ένα – ένα.
Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού, την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και τις βουτυρώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.