ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τη chef Λίλα Κούρτη
Ημερομηνία Προβολής: 16/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 25 άγρια σπαράγγια ή 6 σπαράγγια
- 1 πατάτα
- 1 σφην. γλυκό κρασί Σάμου
- 10 κλων. σχινόπρασσο
- 4 αβγά
- 1 κ.σ. τρίμμα αυγοτάραχου
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσει. Ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε – αν έχουμε άγρια δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα γιατί είναι πολύ τρυφερά.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί Σάμου.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πατάτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι με τα σπαράγγια, αρωματίζουμε με το ξύσμα μοσχολέμονου και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να σωταριστούν.
Προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, περιχύνοντας από πάνω τα αβγά με το λάδι του τηγανιού για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο και το τρίμμα αυγοτάραχου. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ακόμα ξύσμα μοσχολέμονου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο.