ΣΥΝΤΑΓΕΣ

QUICHE LORRAINE ME ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, COPPA & ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μαρία Λάνταβου 
ΥΛΙΚΑ
Για ταρτιέρα 26-28 εκ. 
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού ή σφολιάτα
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak (για το άλειμμα της φόρμας)
Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. coppa Ferrano Ifantis
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 4 αβγά
  • 100 ml γάλα
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 
  • 200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη ζύμη κουρού στην ταρτιέρα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. 
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε βούτυρο, σε μέτρια φωτιά την κόκκινη πιπεριά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. 
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο κεφαλοτύρι, το τυρί κρέμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. 
Βγάζουμε την ψημένη ζύμη από το φούρνο και κόβουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν γύρω γύρω από την ταρτιέρα. 
Έπειτα γεμίζουμε την ψημένη ζύμη με τις πιπεριές, το προσούτο, το μείγμα με το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι. 
Ψήνουμε την γεμιστή τάρτα στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει. 
Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή με coppa ωμό από πάνω και τη συνοδεύουμε  με πράσινη σαλάτα.