ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
4 ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
100 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ PICANTO IFANTIS
100 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
½ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
½ Κ.Γ. KYMINO
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΥΤΕΡΗ
½ Κ.Γ. ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ:
1 ABOKANTO ΩΡΙΜΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
½ Κ.Γ. KYMINO
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΥΤΕΡΗ
½ ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 MIKΡH NTOMATA
½ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
1 ICEBERG
1 ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 Κ.Σ. KΡEMA ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Κόβουμε σε κυβάκια το πικάντικο σαλάμι αέρος και την ψητή γαλοπούλα και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κύμινο, την καυτερή πάπρικα και το σκόρδο σε σκόνη.
Βάζουμε τη βραστή πατάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το μείγμα με το σαλάμι αέρος και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις τορτίγιες και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.
Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Για το γουακαμόλε:
Βάζουμε στο μούλτι το αβοκάντο, το χυμό λάιμ, το κύμινο, την καυτερή πάπρικα, χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το βάζουμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το τσίλι, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το iceberg, την ανάμικτη πράσινη σαλάτα, το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα μεξικάνικα φλάουτας με τη σαλάτα και προσθέτουμε το γουακαμόλε.