
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΠΑΤΑΤΕΣ
170 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
150 ΓΡ. ΦΕΤΑ
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ME 50% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
½ Κ.Γ. ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
¼ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες με τη φλούδα. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις πατάτες, σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε πριν ψηθούν τελείως και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τις ξανατηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και καπνιστή πάπρικα.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο σε σκόνη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι με το λάδι από το κοτόπουλο, ρίχνουμε την ματζουράνα και τη ζεσταίνουμε, μέχρι να βγάλει τα αρώματά της. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα, τις γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές κεράσι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα με τις γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές κεράσι.