ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Δημήτρη Καράμπαμπα
Ημέρα προβολής 16/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 800 γρ. ψαρονέφρι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 100 ml κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι-πιπέρι
Για τις πατάτες με μπέικον:
- 20 πατάτες baby
- 150 γρ. μπέικον
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
- Αλάτι
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
- 150 γρ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
- 50 ml ζωμό κότας
- 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σάλτσα μουστάρδας:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό κότας, το θυμάρι, τη μουστάρδα με μέλι
και βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τις πατάτες baby με μπέικον:
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, τις βρασμένες πατάτες baby, το μπέικον, το δενδρολίβανο και αλατίζουμε. Αρωματίζουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο σε ένα σχαροτήγανο. Αφήνουμε να κάψει, αφαιρούμε το σκόρδο και ψήνουμε το κρέας για περίπου 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τις πατάτες baby και το μπέικον. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.