ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ
700 ΓΡ. ΠΡΑΣΟ
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
40 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
250 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
400 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
8 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την χοιρινή σπάλα σε μικρά κομμάτια. Έπειτα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρέας, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε το κρέας και σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι με βούτυρο το ψιλοκομμένο πράσο, για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ξανά το κρέας, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Έπειτα ρίχνουμε το μισό ξύσμα λεμονιού, το λευκό κρασί και το φασκόμηλο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να βγάλει τα αρώματά του το φασκόμηλο.
Τα τελευταία 20 λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.