ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
4 ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
100 ΓΡ. TYΡΙ ARLA ΜΟZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
2 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
2 ΑΒΓΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΙΝΑΡΑ)
½ ΦΛ. ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
1 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΗ
10 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΚΕΤΣΑΠ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά και τις σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, και να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών, αφαιρούμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πιπεριές.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τη σάλτσα ντομάτας, τον βασιλικό, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, την ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σάλτσα, για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα. Ρίχνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με την μισή τριμμένη mozzarella, τις πιπεριές με τα μανιτάρια και την αγκινάρα. Σπάμε τα αβγά, ανάμεσα στα λαχανικά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη mozzarella.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.