ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Καφαλούκο
Ημέρα προβολής 30/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 20 cake pops
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 3 αβγά
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 80 γρ. Arla Lactofree
- 115 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 100 γρ. ψητή γαλοπούλα Ferrano Ifantis
- 3 κ.σ. μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι)
Για την κρέμα:
- 100 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak μαλακωμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
- 3 κ.σ. νερό
- Σουσάμι μαύρο
- Σουσάμι λευκό
- Παπαρουνόσπορο
- Μαϊντανό
- Πάπρικα γλυκιά
- Άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το βάζουμε για 4-5 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Χτυπαμε στο μιξερ τα αβγά. Προσθέτουμε το lactofree, το αλάτι, το αλεύρι μαζί με το πιπέρι καγιέν και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την ψητή γαλοπούλα, τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί.
Απλώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Αφού κρυώσει, θρυμματίζουμε το κέικ και το ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα περνάμε σε καλαμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με λίγο νερό, βουτάμε τα cake pops στο μείγμα με τη μουστάρδα και τα περνάμε από διάφορα μπαχαρικά και αρωματικά.