ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ
2 ΚΡΙΘΙΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ
6 ΚΡΑΚΕΡ ΜΕ ΑΛΑΤΙ
2–3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
½ Κ.Γ. ΔΥΟΣΜΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ
4 ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
3 Κ.Γ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
200 ΓΡ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
50 ΓΡ. ΦΕΤΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια, τρίβουμε, ελαφρώς, στο μούλτι τα παξιμάδια και τα κράκερ.
Για την κρέμα τυριού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά, τη φέτα, το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε σε ποτήρια το τριμμένο παξιμάδι με τα κράκερ και προσθέτουμε, σε στρώσεις, την κρέμα τυριού και τη μαριναρισμένη ντομάτα με το κρεμμύδι. Στολίζουμε με καππαρόφυλλα και σερβίρουμε.