ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Μάκη Γεωργιάδη & την Έλενα Τζέφρι, food stylists
Ημερομηνία προβολής 22/12/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
Σε ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια από την παρμεζάνα με μια απόσταση το ένα από το άλλο περίπου 4-5 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5΄- 7΄λεπτά στους 190ο C . Παρακολουθούμε τον φούρνο ώστε όταν λιώσει η παρμεζάνα και πάρει ένα χρυσό χρώμα να τα βγάλουμε. Θα δείτε ότι απλώνει και παίρνει ένα στρογγυλό σχήμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μπισκότα παρμεζάνας σκέτα σαν ορεκτικό, μέσα σε σαλάτα, σαν φαγώσιμο ντεκόρ σε ριζότο ή όπου αλλού μας αρέσει!