ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
300 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ
100 ΓΡ. ΒΡΩΜΗ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΑΒΓΟ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1/3 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1/3 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
1/3 ΜΑΤΣ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
1/3 ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
3 Κ.Σ. ΠΟΛΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΛΕΜΟΝΙ AVOEL
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
200 ΓΡ. ΑΒΟΚΑΝΤΟ DRESSING PULP AVOEL
50 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
30 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
½ ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
½ ΜΑΤΣ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
½ ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κουκουνάρι.
Για την πέστο αβοκάντο:
Βάζουμε στο μούλτι τον δυόσμο, τον βασιλικό, τον άνηθο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, το dressing αβοκάντο, την τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το βάζουμε σε ένα παγωμένο πιάτο να κρυώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το σωταρισμένο κρεμμύδι, το αβγό, το αλάτι, τη βρώμη και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα πανάρουμε με το αλεύρι, έπειτα τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο και προσθέτουμε φύλλα δυόσμου. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο από το ζουμί τους, την πέστο αβοκάντο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες, το σκόρδο και αλατίζουμε.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τα κεφτεδάκια, προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, τα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο) και το αβοκάντο με μυρωδικά και λεμόνι.