ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
5 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ (ΚΟΚΚΙΝΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΚΙΤΡΙΝΗ)
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ (ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ)
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ:
5 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, το νερό και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα και τα βράζουμε, για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φιλετάκια.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το φρέσκο κρεμμύδακι και τις πολύχρωμες πιπεριές. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα βρασμένα αποξηραμένα σύκα και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί που βράσαμε τα αποξηραμένα σύκα και δένουμε με το βούτυρο.