ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΟΥΙΣΚΑΤΟΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αγγελική Δρούλια

Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κόκορα
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ποτ. κρασιού ουίσκι
  • 2 φλ. σπιτική ντομάτα Pummaro
  • 1 κ.γ. κέτσαπ Hellmann’s
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Αλατίζουμε τον κόκορα και τον σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το χοντροκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ουίσκι για να αρωματίσουμε τον κόκορα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και μια κουταλιά κέτσαπ,  τις ψιλοκομμένες πιπεριές, λίγο αλάτι και τη φρέσκια ρίγανη.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω από τις χυλοπίτες τον κόκορα και το ζουμί του, τρίβοντας αν θέλουμε μυζήθρα ή άλλο αλμυρό τυρί.