ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΦΟΡΜΑΚΙΑ
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ)
4 Κ.Σ. ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
½ ΦΛ. ΝΕΡΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ ΚΑLAMATA PAPADIMITRIOU
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, προσθέτουμε το ζελέ λεμονιού σε σκόνη, την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει, αναμειγνύουμε το ζελέ λεμονιού στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότας σε φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 2 ώρες, να παγώσουν.
Αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια με την κρύα πανακότα. Καίμε τα φορμάκια από την πίσω πλευρά με φλόγιστρο και τα ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε την πανακότα με γλυκό κεράσι.