ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ
150 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FERRANO IFANTIS
150 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
150 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1200 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ψητή γαλοπούλα.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο και βούτυρο την ψητή γαλοπούλα, για 1-2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να βγάλει τα αρώματά της και ρίχνουμε πιπέρι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά, αλάτι, συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 1 λεπτό, και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα βάζουμε το θυμάρι και με μία κουτάλα προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, σιγά σιγά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δέσει το ριζότο. Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε την ψητή γαλοπούλα με τον αρακά και το καλαμπόκι. Βάζουμε το μπλε τυρί Δανίας, σπασμένο με τα χέρια και ρίχνουμε λίγο ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.