ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Άρη Καλλιπολίτη
Ημερομηνία Προβολής: 23/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 παντσέτες παχιές
Για την σάλτσα bbq:
- 1 φλ. μπέικον κομμένο σε καρέ
- 1 φλ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 ½ φλ. κέτσαπ Helmanns
- 2/3 φλ. ξίδι ρυζιού
- 1/2 φλ. χυμό μήλου
- 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ φλ. μηλόξιδο
- 3 κ.σ. Worchestershire sauce
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- Πιπέρι Καγιέν
- Κόκκινο πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ, το ξίδι ρυζιού, τον χυμό μήλου, τη μαύρη ζάχαρη, το μηλόξιδο, την Worchestershire sauce, την μουστάρδα και τα πιπέρια. Ανακατεύουμε καλά. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Όταν ροδίσει και βγάλει το λίπος του ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτουμε και το μήλο και μετά το σκόρδο. Σβήνουμε με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ανακατέψει στο μπολ. Βράζουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά της και να μελώσει. Προσέχουμε να ανακατεύουμε συχνά. Δεν κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, γιατί θέλουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα.
Την πανσετα την ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε ψηστιέρα και την σερβίρουμε με την σος του μπάρμπεκιου. Μπορούμε να ψήσουμε την παντσέτα με την σος στον φούρνο για 5 λεπτά για να καραμελώσει ακόμα πιο πολύ η σος.