ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ & COPPA

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 14 φέτες coppa Ferrano Ifantis
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 4 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • ½ σκελ. σκόρδο 
  • ½ κ.γ. χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
Θωρακίζουμε τα φιλέτα ψαρονέφρι καλά, από όλες τις πλευρές και τα βάζουμεσε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι, το τριμμένο σκόρδο, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αλείφουμε τα δύο φιλέτα ψαρονέφρι με το αρωματικό βούτυρο και τα τυλίγουμε με το coppa.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 16-18 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, για 5 λεπτά, πριν τα κόψουμε.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με το αρωματικό βούτυρο, προσθέτουμε φέτες από λάιμ και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.