ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Τσιλιγκίρη
Το κόντρα φιλέτο αναδεικνύεται με την πιπεράτη γεύση της ρόκας σε ένα πιάτο που μοιάζει με σαλάτα, αλλά είναι κυρίως γεύμα
Ημερομηνία Προβολής: 12/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο κόντρα
- 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 μικρά αγγουράκια
- 2 ματσάκια ρόκα
Για το dressing:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
- ½ κ.σ. πετιμέζι
- Αλάτι & λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε ή ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το κρέας σε λεπτές φέτες με την φορά που έχουν οι ίνες του, ώστε να είναι πιο μαλακό.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε το dressing αναμειγνύοντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά: το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το πετιμέζι, τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φύλλα της ρόκας. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τη ρόκα σε χοντρά κομμάτια με τα δάχτυλα.
Καθαρίζουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τη ρόκα σε πιατέλα με τα αγγουράκια από πάνω, προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε ελαφρώς. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Από πάνω προσθέτουμε το φιλέτο και σερβίρουμε.