ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
16 ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
8 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ FERRANO IFANTIS
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ:
250 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
120 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μακρόστενα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
Αλείφουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με το βούτυρο, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις φτερούγες στο ταψί με τις γλυκοπατάτες και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Τα τελευταία 10 λεπτά, προσθέτουμε διάσπαρτα στο ταψί τις φέτες προσούτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Για το ντιπ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το ντιπ με το φρέσκο τυρί κρέμα και από πάνω βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με τις γλυκοπατάτες και το τραγανό προσούτο.