ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βαγγέλη Δρίσκα
ΥΛΙΚΑ
(για 4 μερίδες)
- 500 γρ. κατεψυγμένο βιολογικό σπανάκι Ifantis
- 250 γρ. κατεψυγμένο βιολογικό αρακά Ifantis
- 500 γρ. κουνουπίδι
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. πικάντικο κάρυ
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο & λάιμ για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες το σκόρδο και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά και όσο μπορούμε ίσα κομμάτια και τα ρίχνουμε κι αυτά να σοταριστούν. Ρίχνουμε το κάρυ και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, τον αρακά και το σπανάκι. Προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και 1 ζωμό λαχανικών. Αλατίζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για να δέσει το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε ξύσμα λάιμ, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό και σερβίρουμε.