ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Γιάννη Αποστολάκη
Ημερομηνία Προβολής: 20/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 αβοκάντο
- 200 γρ. μανιτάρια
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1 κλων. δεντρολίβανο
- 1 σκελ. σκόρδο
- Ανθό αλατιού
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφριά σε ελαιόλαδο μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι.
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια ή τα καθαρίζουμε με βρεγμένο πανάκι. Επιλέγουμε διαφορετικές ποικιλίες όπως πλευρότους, σαμπινιόν και πορτομπέλο (2 μανιτάρια από κάθε είδος). Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια.
Μόλις ροδίσουν ελαφρά σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1 φλιτζάνι κονκασέ και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για μερικά λεπτά.
Κόβουμε ένα αβοκάντο ποικιλίας φουέρτε στη μέση και το ξεφλουδίζουμε.
Βάζουμε τα αβοκάντο με την κοιλιά προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί.
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Τρίβουμε τη γραβιέρα και βάζουμε λίγη μέσα στο αβοκάντο.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα ντομάτας μανιταριών και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο γκριλ με θερμό αέρα.