ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 20/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 400 γρ. πατάτες
- 120 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 120 γρ. τυρί Arla Mozzarella
- 120 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 20 ντοματίνια
- 3 κ.σ. θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το ρεγκάτο, τη μοτσαρέλα και το δανέζικο σκληρό τυρί, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε τις τριμμένες πατάτες και το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά, για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τις πατάτες και το κρεμμύδι με τη βοήθεια ενός πιάτου. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τα τυριά και τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα ντοματίνια και γαρνίρουμε με θυμάρι.