ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
3 ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
80 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ IFANTIS
1/2 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
100 ΓΡ. ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
80 ΓΡ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
10 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
½ Κ.Γ. ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΑΠΑΤΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, το λιώνουμε, αλείφουμε το τηγάνι και ρίχνουμε αλάτι στον πάτο. Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 6-7 λεπτά.
Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στον ατμομάγειρα και τα μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο μπολ με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, τη μαγιονέζα και ανακατέυουμε. Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα με το ψημένο ψωμί. Προσθέτουμε το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα κομμένο σε φέτες. Πασπαλίζουμε με πράσινο πιπέρι, πάπρικα και περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο.