ΣΥΝΤΑΓΕΣ

"ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ" ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κωστή Παπαχαραλάμπους

Ημερομηνία Προβολής: 29/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες-μισοφέγγαρα
  • 4 πράσα
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. φέτα
  • Φύλλο χωριάτικο
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το μπέικον και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ανά διαστήματα να μην πιάσουν στον πάτο μέχρι να χάσουν το νερό τους και να καραμελώσουν, για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα ταψί, αφού το λαδώσουμε, στρώνουμε ένα φύλλο χωριάτικο. Το λαδώνουμε από πάνω και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σε ένα μπολάκι, αφού θρυμματίσουμε τη φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση του «διαλυμένου πιάτου» σπάμε το φύλλο σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τρεις γεμάτες κουταλιές από τα κρεμμύδια σε απόσταση και στο ενδιάμεσο βάζουμε τρεις κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού. Από πάνω σφηνώνουμε κάθετα στο γιαούρτι τα κομμάτια του φύλλου. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε!