ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Κατσούπα
Ημέρα προβολής 05/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. στρογγυλά φασολάκια Ifantis
- 150 γρ. λευκά μανιτάρια
- 150 γρ. πλευρώτους
- 50 γρ. αποξηραμένη λεντινούλα (σιτάκε)
- 1 φλ. πλιγούρι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1-2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 1 φλ. λευκό αρωματικό κρασί
- Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. βούτυρο soft Lurpak
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πικάντικη σαλάτα:
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε καυτό νερό για 15 λεπτά.
Βάζουμε τα σιτάκε σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το νερό να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια τα αφήνουμε, εκτός φωτιάς, να μουλιάσουν μέσα στο ζεστό νερό, για 1 ώρα.
Κόβουμε τα λευκά μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και τα πλευρώτους στη μέση.
Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Σωτάρουμε τα στρογγυλά φασολάκια- κατευθείαν από την κατάψυξη- με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πλιγούρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κόκκινη και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένες και την πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με τα μανιτάρια, τα φασολάκια και το πλιγούρι. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.