
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
350 ΓΡ. ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
150 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
150 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΒΟ & ΠΑΠΡΙΚΑ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
120 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ARLA ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 1 λεπτό, έπειτα τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το σκόρδο, για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα και πικρίσει το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά και τον βρασμένο αρακά.
Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, την μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί Δανίας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η μακαρονάδα. Όταν είναι έτοιμη πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι.