ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Από την Chef Δέσποινα Μαραγκίδου

ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2 ΦΥΛΛΑ ΖΥΜΗΣ KOYPOY ΜΕ ΜΑΓΙΑ ΚΑΝΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
ΣΟΥΣΑΜΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
5 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ IFANTIS
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ (ΨΗΜΕΝΗ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΟ
4 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
¼ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
3 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
½ ΦΛ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τη μελιτζάνα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και την λιώνουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει πουρές.
Κόβουμε τα μανιτάρια ζουλιέν και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το θυμάρι.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη λιωμένη ψητή μελιτζάνα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το σαλάμι αέρος, κομμένο σε κυβάκια. Στο τέλος βάζουμε τα σωταρισμένα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης κουρού, προσθέτουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού. Κόβουμε τις άκρες των φύλλων και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, αλείφουμε με βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 30-40 λεπτά.