ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ
6 ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
350 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
150 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 30 λεπτά.
Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό και αφού στραγγίξουν καλά, τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά, το κολοκυθάκι, τα καρότα, την μελιτζάνα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, το καρότο, το κολοκυθάκι, την ντομάτα, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μελιτζάνα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Έπειτα προσθέτουμε τις βρασμένες χάντρες, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε, σε σιγανή φωτιά, να μαγειρευτεί, για 30 λεπτά.