ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Άλεξ Κάβδα

ΥΛΙΚΑ

Ημερομηνία Προβολής: 25/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

  • ½  κιλό μπρόκολο
  • 300 γρ. τυρί Dirollo καπνιστό σε φέτες
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαργαρίνη Βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μπρόκολο σε μεγάλα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά. Το θέλουμε al dente μιας και στη συνέχεια θα μπει στο φούρνο.

Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.

Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, σπάμε μια σκελίδα σκόρδο στη μέση και περνάμε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Έτσι θα έχουμε μια πολύ ελαφριά γεύση σκόρδου.

Αλείφουμε το ταψί με μαργαρίνη.

Στρώνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου στο ταψί, και κρατάμε 2-3 για τη σος.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα 2-3 μπουκετάκια μπρόκολου που κρατήσαμε, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα τριμμένη και τα αβγά και τα αλέθουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπρόκολα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Στρώνουμε πάνω από το μπρόκολο αρκετές φέτες καπνιστού τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η κρέμα και να πάρει χρώμα το τυρί.