ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ

Από τον Chef Βασίλη Ακρίβο

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

300 ΓΡ. ΣΥΚΩΤΙ
250 ΓΡ. ΓΑΡΙΔΕΣ
½ ΦΙΝΟΚΙΟ
1 ΣΦΗΝ. ΚΟΝΙΑΚ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
2 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
200 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλευρώνουμε το συκώτι και το αλατίζουμε.
Έπειτα το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε άλλο τηγάνι με βούτυρο τα κελύφη, τα κεφάλια των γαρίδων και το φινόκιο. Αφαιρούμε τα κελύφη και τα κεφάλια. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε λίγο νερό, αλάτι πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι και αφήνουμε τις γαρίδες να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αχνίζουμε το σπανάκι στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε το συκώτι, το αλατίζουμε, και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε το συκώτι με το σπανάκι και προσθέτουμε τις γαρίδες με το φινόκιο και την σάλτσα τους.