ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
500 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΠΡΑΣΟ
100 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
170 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά Φλωρίνης. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και την πιπεριά Φλωρίνης, για 2-3 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σπανάκι, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια και τα αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα βάζουμε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για το φρέσκο τυρί κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα μαυρομάτικα φασόλια με το σπανάκι και την πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε από πάνω μία κουταλιά από το φρέσκο τυρί κρέμα και σερβίρουμε.