ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 20×20 ΕΚ.
6 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ)
400 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΑΒΓΑ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα αρωματίζουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Έπειτα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά λίγο να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, την τριμμένη φέτα, το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στα σωταρισμένα λαχανικά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, τα απλώνουμε σταυρωτά σε ένα μικρό ταψί και τα αλείφουμε με βούτυρο. Προσθέτουμε τη γέμιση, τυλίγουμε περιμετρικά την άκρη των φύλλων και τα αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε την πίτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.