
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1800 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΠΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
160 ML ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
300 ΓΡ. ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙOY
300 ΓΡ. ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ
200 ML ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΖΩΜΟ
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβoυμε τη μοσχαρίσια σπάλα σε κομμάτια και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα τα θωρακίζουμε σε μια κατσαρόλα, με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε δύο κουταλιές βούτυρο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να μην φαίνεται καθόλου το αλεύρι. Σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και βάζουμε το κρέας σε μία γάστρα με το ζουμί του. Προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το μπρόκολο και το κουνουπίδι, σε δυνατή φωτιά και αλατoπιπερώνουμε. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, τα προσθέτουμε στη γάστρα και συνεχίζουμε να ψήνουμε το κρέας μαζί με τα λαχανικά.