ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Θάνο Αγγελή
Ημερομηνία Προβολής: 17/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό (ή σπάλα ή κότσι)
- 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι (ή κιλότο, ελιά ή πλευρά)
- 1 κιλό ζυγούρι (ή πρόβατο ή αρνί)
- Αλάτι, πιπέρι
- 5 σκελ. σκόρδο
- ½ ποτ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον κρεωπώλη μας να μας ετοιμάσει τα κρέατα για γάστρα, ώστε να μας τα κόψει σωστά.
Βάζουμε τα κρέατα σε γάστρα ή σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδου σε 3-4 κομμάτια και τα μπήγουμε μέσα στο κρέας. Ραντίζουμε τα κρέατα με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 5 ώρες. Αν δεν έχουμε γάστρα, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες φούρνου ή τηγανητές. Μην παραλείψετε να περιχύσετε κάθε πιάτο με ζουμάκι από το μαγειρεμένο κρέας!