ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Xρόνη Δαμαλά
Ημέρα προβολής: 04/02/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 500 γρ. noodles αβγών Blue Dragon
- 300 γρ. φιλέτο μοσχάρι
- 200 γρ. τεριγιάκι σος Blue Dragon
- 2 κ.σ. σόγια σος Blue Dragon
- 200 γρ. baby corn Oriental Express
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 100 γρ. φασολάκια βρασμένα
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο Blue Dragon
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα noodles αβγών για 3-4 λεπτά, σε μια κατσαρόλα με νερό, σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι, τύπου γουόκ, με 1 κουταλιά, σησαμέλαιο, σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπέιμπι καλαμπόκι και τα βρασμένα φασολάκια και σωτάρουμε για 1-2 ακόμα λεπτά.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το μοσχάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σόγια σος και την τεριγιάκι σος και το αφήνουμε να μαριναριστεί, για 20-30 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα wok σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σωτάρουμε το κρέας με τη μαρινάδα, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο μοσχάρι με τεριγιάκι σος, τα σωταρισμένα λαχανικά και τα noodles αβγών.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρουμε με λίγο σησαμέλαιο και σερβίρουμε σε μικρά λευκά πορσελάνινα μπολάκια.