ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ BABY

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Χατζηθέμελη

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλο 
  • 200 γρ. Aυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι Arla
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη Kalamata Papadimitriou
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. πατάτες baby 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ξύλινα καλαμάκια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το αρνίσιο μπούτι με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ελαιόλαδο, πικάντικη μουστάρδα και ρίγανη. 
Kόβουμε τις πιπεριές και το τυρί σε κυβάκια. 
Βάζουμε πάνω στο κρέας τις πιπεριές και το τυρί, το τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε με τα καλαμάκια. 
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. 
Βράζουμε τις πατάτες baby σε νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, τη σάλτσα από το ψήσιμο του αρνιού, τη σβήνουμε με λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε. 
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις βραστές πατάτες baby, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα του κρέατος μέσα στις πατάτες. 
Κόβουμε σε φέτες το ρολό του κρέατος και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα με τις πατάτες. Ενώνουμε τις δύο σάλτσες, δένουμε με βούτυρο και περιχύνουμε το ρολό.