ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ & «ΙΤΑΛΙΚΕΣ» ΠΑΤΑΤΕΣ ME ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Από τον Chef Θοδωρή Παπανικολάου

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ & «ΙΤΑΛΙΚΕΣ» ΠΑΤΑΤΕΣ ME ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
2 ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ SQUEEZE ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
5 ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
6 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις «ιταλικές πατάτες με δενδρολίβανο:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βράζουμε. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με το σπασμένο σκόρδο, το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις πατάτες, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, τις γυρίζουμε συνεχώς, μέχρι να γίνουν τραγανές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε το κόκκαλο και την πέτσα από τα μπούτια κοτόπουλου. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα μαρινάρουμε με την μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα τα περνάμε σε σουβλάκια και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με τις τραγανές πατάτες.