ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Μπία Λαγουτάρη
Ημέρα προβολής 27/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ψωμάκια μπριός
- 2 φέτες τυρί τσένταρ
- 6 φέτες μπέικον Ifantis
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 iceberg
- 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 1 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
- 2 αβγά
- Σαλάτα ανάμικτη
- 4 κ. σ. Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε δύο μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, σε ένα σχαροτήγανο, από κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά.
Ένα λεπτό πριν τα βγάλουμε, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μία φέτα τυρί τσένταρ.
Ψήνουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα αβγά μάτια σε χαμηλή φωτιά.
Φτιάχνουμε το μπέργκερ βάζοντας στο ένα ψωμάκι μουστάρδα.
Στο άλλο ψωμάκι βάζουμε κέτσαπ, μαγιονέζα, το μπιφτέκι, το μπέικον, το αβγό και ρίχνουμε αλάτι.
Προσθέτουμε το iceberg, τη ντομάτα και το κρεμμύδι.
Σερβίρουμε το μπέργκερ ανοιχτό με σαλάτα.
Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και ελαιόλαδο.