ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & BABY ΠΑΤΑΤΕΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & BABY ΠΑΤΑΤΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΦΕΤΕΣ OΣΟΜΠΟΥΚΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
1 ΠΡΑΣΟ
2 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
4 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
400 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
20 ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
40. ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ (ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θωρακίζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο το οσομπούκο από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας και στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, σε βούτυρο το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε πάλι το οσομπούκο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται καθόλου το αλεύρι. Βάζουμε τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε τον μισό ζωμό βοδινού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα ταψί το οσομπούκο με τα λαχανικά και το ζουμί τους και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 ½ ώρες. Στα τελευταία 45 λεπτά, προσθέτουμε τις baby πατάτες, το βούτυρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό.