ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Στανίτσα
Hμέρα προβολής 15/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αρνίσια μπόλια
- 200 γρ. αρνίσια συκωταριά
- 100 γρ. αρνίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 5 κ.σ. βρασμένο σιτάρι
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 ματσ. άνηθο
- 5-6 φύλλα δυόσμο
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 κ.σ. τυρί ανεβατό ή κατίκι Δομοκού
- 1 κλων. θυμάρι
- 1 κλων. ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
Για τα λαχανικά:
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκύθια
- 1 πατάτα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σελινόριζα
- 1 ντομάτα
- 6 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 2 κλων. θυμάρι
- 2 κλων. ρίγανη
- 2 κλων. λεμονοθύμαρο
- 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον τζιγεροσαρμά:
Πλένουμε σε νερό και ξίδι τα αρνίσια συκωτάκια και τα κόβουμε σε καρεδάκια. Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον άνηθο.
Έχουμε μουλιάσει το σιτάρι για 12 ώρες σε νερό και το βράζουμε.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα συκωτάκια.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τον αρνίσιο κιμά, το σιτάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνηθο και σβήνουμε με κρασί. Χτυπάμε τη μπόλια στα χοντρά σημεία, την κόβουμε στη μέση και την αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε μια κουταλιά από τη γέμιση της συκωταριάς, τυλίγουμε και κάνουμε ρολό με μικρούς τζιγεροσαρμάδες. Τους βάζουμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τους ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Για τα λαχανικά:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Κόβουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, την πατάτα και τη σελινόριζα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο τις φέτες ντομάτας και τις αλατίζουμε. Βάζουμε από πάνω τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε τα λαχανικα, τους τζιγεροσαρμάδες και προσθέτουμε το τυρί. Γαρνίρουμε με θυμάρι, ρίγανη, άνηθο και ελαιόλαδο.