ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
½ ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΠΑΛΑ Ή ΛΑΙΜΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 Κ.Γ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΡΑΘΟ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
1 ΚΛΩΝ. ΡΙΓΑΝΗ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά και το φινόκιο. Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με το αλάτι, την προσθέτουμε στο φαγητό και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα βάζουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό, τον μάραθο, το θυμάρι, τη ρίγανη και το μέλι. Στο τέλος ρίχνουμε την απαλή μουσταρδα, το βούτυρο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά.