ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1 ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΟ IFANTIS
1 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
10 ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
AΛATI
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
100 ML ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
200 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το πρασάτο λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια, τα ραπανάκια, το πρασάτο λουκάνικο με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τα μαυρομάτικα φασόλια με τα λουκάνικα και σερβίρουμε.